Condooms, meer dan een rubbertje

We leren hier altijd wat bij als het om seks gaat. Dit keer hebben we ons verdiept in de condooms. We kwamen een lifestyle artikel tegen waarin een sexpert losgaat over de rubbers. Dan blijkt er meer tussen hemel en aarde te zijn dan het condoom dat je in je portefeuille bewaard. Speciaal voor het geval je plotseling in een situatie terecht bent gekomen dat je seks gaat hebben. Belangrijk hierbij is om te checken of de houdbaarheidsdatum nog niet gehaald is, dat kan een hoop problemen schelen. Want onze latex vrienden zijn bedoeld om de kans op zwangerschap en de verspreiding van soa’s te verminderen. Dan is het niet verstandig om met een condoom aan de gang te gaan waar bij voorbaat al iets mis mee zou kunnen zijn.

Is dat gecontroleerd, dan wordt het gelijk tijd om verder te kijken in de wondere wereld van de condooms, want er rijst een scala van vragen op als het om de aanschaf gaat. Welke maat heb je nodig om het meest te genieten? Is het een geribbelde condoom? Is het extra dun, zodat je intenser geniet van de seks of is het er misschien eentje met een smaakje? Waar is het van gemaakt en kan het een beetje tegen glijmiddel?

De maat van een condoom

Juist, wij stonden ook even met onze oren te klapperen want we kopen onze voorraad altijd bij de plaatselijke drogisterij. Mocht die ene blonde verkoopster achter de balie staan, dan nemen wij van Seks Met natuurlijk altijd maatje XXL. Staat de eigenaar van de drogist zelf achter de toonbank, dan nemen we een wat meer realistische maat.

Het is dan handig om met een meetlint aan de gang te gaan om de omtrek van de stijve penis te meten. Dan kan je de maat vervolgens checken in het handige tabelletje dat ze in het artikel hebben staan. Op die manier weet je zeker dat je met de juiste maat terugkomt. Het schijnt namelijk nogal uit te maken van het seksueel genieten als het er eentje is die past als een handschoen.

Lekker, er zit smaak aan

Dat is de eerste stap in het kopen van een condoom, daarna zijn we alweer aan de volgende optie toe, of je er eentje met een smaakje wil. Aangezien je natuurlijk begaan bent met het plezier van je seksgenote of seksgenoot, probeer je een passend smaakje te vinden. Dan kan best een opgave worden als je last hebt van keuzestress, want het gaat van chocoladesmaak tot appel- of muntsmaak. Een echte man zorgt er natuurlijk voor dat alle smaakjes op voorraad zijn, dan kom je niet voor een onaangename verrassing te staan als er om bijvoorbeeld kokossmaak gevraagd wordt.

Sextherapeute legt gebruik condooms uit

Het seksuele genot

Na de maat en de smaak zijn we aangekomen bij een volgende handige functie, het seksuele genot. Als je er namelijk eentje neemt die ribbels of noppen heeft en er ook nog een stimulerende gel opzit, dan is de kans groot dat je partner een intens orgasme krijgt. De gel zorgt voor een tintelende ervaring wat veroorzaakt wordt door warmte en koelte.

Een dunne condoom voor de gevoeligheid

Daarnaast is er een optie om er eentje te nemen die extra dun is, wat voor ultieme gevoeligheid van de pik zorgt. Ze zijn 20% dunner dan de normale condoom en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Het is dus niet zo dat je tijdens een stomende vrijpartij opeens in al je enthousiasme door het condoom heen bent gegaan.

Een zak vol condooms

We kunnen het ons voorstellen dat het allemaal wat gaat duizelen. Laat je daar niet door de wijs brengen, want ook daar is een oplossing voor. Er bestaan megazakken waar alle smaakjes, maten of genotsvarianten in verzameld zijn. Ook leuk als je een vaste seksuele partner hebt, die kan je laten graaien in de megazak, zodat het een verrassing is welke er gebruikt wordt. Dan kan het zijn dat je opeens een geribbelde condoom met colasmaak om hebt.

Kortom meer dan genoeg te beleven als het om condooms gaat.

50 plus liefde, ouderen dating