De inwoonsters van een Braziliaanse stad waar alleen maar de mooie vrouwen rondlopen, die nog jong zijn ook, zijn op zoek naar vrijgezelle mannen. De stad, Noiva do Cordeiro, ligt in het zuidoosten van Brazilië en heeft 600 inwoners, alleen maar vrouwen. De zonen worden op hun 18de weggestuurd en de paar echtgenoten die er zijn mogen alleen in het weekend binnen de stadspoorten komen.

Mooie vrouwen

De jonge mooie vrouwen van de stad zijn het echter een beetje zat en raken gefrustreerd omdat er geen mannen zijn. Ze hebben daarom een oproep gedaan aan mannen die vrijgezel zijn om eens langs te komen. Volgens de 23-jarige Nelma Fernandez zijn de enige mannen die ze tegenkomen getrouwd of is het familie. Naar eigen zeggen heeft ze al heel lang niet meer gezoend met een man. De droom van verliefd worden en trouwen wordt enigszins tegengewerkt door het woongenot van de stad. De dames hebben geen behoefte om hun woonplaats te verlaten om op zoek te gaan naar een echtgenoot.

De aparte stad werd gesticht door ene Maria Senhorinha de Lima die beschuldigd werd van vreemdgaan en in de ban gedaan werd toen ze onder haar gedwongen huwelijk probeerde uit te komen. Al vlug kwamen er andere vrouwen bij die buiten de maatschappij vielen en Noiva de Cordeiro was een feit.

Er zit echter een klein addertje onder het gras laat Nelma weten, er moet naar de vrouwen geluisterd worden en hun regels zijn wet. Volgens de Braziliaanse zijn er een heleboel dingen waar vrouwen beter in zijn dan mannen. De stad is mooier, beter georganiseerd en harmonieuzer dan wanneer mannen de leiding gehad zouden hebben.

Verder is er altijd wel een gaatje over om te roddelen, elkaars kleren te proberen of elkaars haar en nagels te doen. Mocht dat niet al te onoverkomelijk zijn dan kan je achteraan in de rij aansluiten.

stad-vol-mooie-vrouwen-vrijgezel