Een werkende mannelijke anticonceptiepil, dat zou wel eens een dingetje kunnen worden


In Amerika hebben ze een grote stap gemaakt als het gaat om de mannelijke anticonceptiepil. Wetenschappers hebben een anticonceptiepil voor mannen gevonden die bij mannen veilig voor gebruik is dankzij de consistente hormonale reacties. De DMAU oftewel: Dimethandrolon-Undecanoaat, moet oraal ingenomen worden en het lijkt tot nu toe veilig te zijn als het een maand lang dagelijks gebruikt wordt.

Resultaten onderzoek getoond in Chicago

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Endocrine Society in Chicago zijn deze bevindingen gepresenteerd. Door de resultaten van een onderzoek werd aangetoond dat het een veilig anticonceptiemiddel is als het een maand lang gebruikt wordt. Aan dit onderzoek deden 100 gezonde mannen mee in de leeftijd tussen de 18 en 50 jaar. Er werden drie doseringen van het middel getest, 100, 200 en 400 milligram. Van de originele deelnemers haalde 83 mannen de finish. Van deze mannen hadden ze de bloedmonsters voor het testen van hormonen en cholesterol op de eerste en laatste dag van het gebruik van de DMAU.

Het bleek dat bij de hoogste dosering van de pil er een duidelijke onderdrukking was van de niveaus van testosteron en twee hormonen die nodig zijn voor de aanmaak van sperma. De leidster van het onderzoek, hoogleraar geneeskunde Stephanie Page, liet weten dat de de lage niveaus consistent waren met effectieve mannelijke anticonceptie die in langlopende onderzoeken aangetoond is. Het is overigens nog niet duidelijk wanneer het middel op de markt verschijnt en mannen niets meer hoeven laten door te knippen om geen kinderen te kunnen krijgen.

Stemmen, waarom niet?


Tags: ,


Aantal keer bekeken: 49


Author: Redactie

Share This Post On

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Koppel heeft seks in de buurt van een speelplaats vol met kinderen
Koppel heeft seks in de buurt van een speelplaats, kinderen kijken toe

Een koppel waarvan de man 23 jaar is en de vrouw 22 jaar, hadden plotseling zin om te gaan neuken....

Sluiten