Vrouwen zonder een vagina


4/5 (1)

Het was nogal druk de afgelopen week met vrouwen zonder een vagina. De 27-jarige Griekse Joanna heeft het Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-syndroom wat wil zeggen dat ze zonder een baarmoeder, baarmoederhals en vagina geboren is. Op haar 14de ging ze naar haar huisarts omdat ze nog niet menstrueerde. Er werd geen inwendig onderzoek gedaan zodat ze pas op haar 16de erachter kwam dat ze geen functionerende vagina had.

Vrouwen geboren zonder vagina

Ze kreeg twee zware operaties waarbij een vaginatunnel werd aangelegd zodat ze gewoon seks kon hebben. Nadat ze onder het mes was gegaan heeft ze drie maanden op bed gelegen om bij te komen. Op haar 17de had ze voor de eerste keer seks, maar dat was heel erg pijnlijk. Fysiek was ze wel in orde, maar emotioneel was ze er nog niet klaar voor.

Op haar 21ste ontmoette ze, naar ze dacht, de liefde van haar leven. De liefde was wederzijds en er werd al over trouwen gesproken. De verloving werd echter subiet verbroken toen ze over haar aandoening was begonnen. Joanna is ondertussen 27 jaar en heeft al een paar jaar een vriend en seks zonder dat ze zich ervoor hoeft te schamen.

Rianne

De 27-jarige Rianne heeft ook het Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-syndroom en is geboren zonder vagina en baarmoeder. Haar verhaal komt in grote lijnen overeen met de bovengenoemde Joanna. Ze ging op haar 17de naar de dokter omdat ze niet ongesteld werd en na een MRI-scan werd duidelijk dat ze geen baarmoeder en baarmoederhals had en dat ze slechts een kleine opening als vagina had.

Ze vertelde het aan haar beste vriendinnen en stopte het verder helemaal weg. Tot haar 22ste heeft ze nooit seks gehad omdat ze ervan overtuigd was dat mannen haar toch niet wilde omdat ze geen kinderen kon krijgen of seks kon hebben. Uiteindelijk begon ze met daten en vertelde al zeer vroeg aan mannen waarmee ze uitging waar ze last van had. In eerste instantie lieten de mannen weten dat dit niets uitmaakte om vervolgens niets meer van ze te horen.

Ondertussen is ze 27 jaar, heeft al zeven maanden een vriend en ze is aan de beurt om een kind te adopteren. Dat plan heeft ze even in de ijskast gezet, want ze vindt het nog te vroeg om daar aan te beginnen. Haar vriend heeft aangegeven dat hij adoptie wel ziet zitten en dat het hem niet om de seks gaat. Rianne laat weten dat het laatste geen probleem is en dat de seks met hem erg goed gaat. Hij zegt dat hij er niet zoveel van merkt en het gaat steeds makkelijker. De ingang is wat krap, maar dat kan voorzichtig opgerekt worden.

Stemmen, waarom niet?


Tags: , , ,


Aantal keer bekeken: 261


Author: Redactie

Share This Post On

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Naakte vrouwen, van oude dames tot jonge babes

We doen vandaag in "Naakte Vrouwen, het Verzamelde werk", een om en ommetje van oude dames, van een hoog mature...

Sluiten