Onderzoekers van een ziekenhuis in Ankara, Turkije, zijn erachter gekomen dat neuken tegen nierstenen helpt. Ze onderzochten 90 mannelijke patiënten die last hadden van nierstenen en deelde deze patiënten in drie groepen in.

Neuken tegen nierstenen

De mannen uit de eerste groep kregen een veelgebruikt medicijn tegen nierstenen, de mannen uit de tweede groep hadden het beter, die moesten minimaal drie tot vier keer in de week aan de sex, de derde groep was de controlegroep. Na een week of twee het bed niet meer uitgekomen te zijn door het neuken kwamen 26 van de 31 mannen uit de sexgroep erachter dat de nierstenen weg aan het gaan waren.

Slechts tien patiënten uit de medicijngroep, die Tamulosin voorgeschreven kregen, merkten een verbetering terwijl bij de controlegroep maar 8 patiënten hun klachten voelden verminderen. De wetenschappers hadden ook een verklaring waarom neuken zo goed is tegen nierstenen. Tijdens de daad zou er stikstofmonoxide vrijkomen wat een positief effect heeft op het verdwijnen van de nierstenen. Verder zou de urinebuis minder strak staan door de stress, maar juist gaan ontspannen door de sex.

Het advies van de onderzoekers luidt dan ook: “last van nierstenen? Neuk er minimaal drie keer in de week op los.” Meer over het onderzoek is bij the Mirror te vinden.

Valentina Nappi doet aan neuken in de tuin

Onder de befaamde NSFW-balk hebben we een stel staan dat bezig is om te neuken. We weten niet of de mannelijke helft van het koppel last van nierstenen heeft, maar hij is in ieder geval goed bezig om er vanaf te komen, mocht het zo zijn. En ze neuken in de tuin, dus in de frisse buitenlucht en dat is dan ook weer gezond.