Een lerares techniek uit South Carolina, Leigh Anna Arthur, is het slachtoffer geworden van een nieuwsgierige leerling die naaktfoto’s van haar telefoon rondgestuurd had naar andere leerlingen. De juf was even uit het klaslokaal gegaan en stond op de gang, het moment dat één van de leerlingen besloot om een kijkje te nemen op haar telefoon.

Naaktfoto’s lerares door leerling rondgestuurd

Hij vond een paar halve naaktfoto’s waar de lerares topless op te zien was en stuurde deze direct door naar zijn klasgenoten. Genoeg reden voor de school om de lerares te vragen ontslag te nemen, ondanks dat de onverlaat haar privacy had geschonden. Zou ze niet uit haarzelf vertrekken dan zou ze alsnog ontslag krijgen. De schoolbaas liet weten dat iedereen het recht op privacy heeft,  maar als het om ongepaste foto’s gaat dan moet iemand ervoor zorgen dat deze privé blijven.

Het argument van de lerares dat de leerling fout zat was tegen dovemansoren gezegd. De jonge fotodief moest namelijk aardig zijn best doen om bij de foto’s te komen. De apps knop moest worden ingedrukt om de apps te openen en van daaruit naar het fotoalbum te komen en daar foto’s van de naaktfoto’s te maken. Volgens een professor in de rechten maakt de lerares weinig kans om haar zaak voor de rechtbank te winnen.

De lerares kent de identiteit van de 16-jarige leerling die op haar mobieltje heeft rondgesnuffeld en de foto’s heeft doorgestuurd. Ze hoopt dat dit een waardevolle les voor hem is en als hij ooit een vrouw krijgt haar op handen draagt en zorgt dat dit soort dingen nooit meer gebeuren. Leigh vergeeft hem maar sleept hem wel voor de rechter.

Een groot aantal leerlingen is het niet eens met de beslissing van de schooldirectie en is een petitie gestart om de lerares weer voor de klas te krijgen.