Meer seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) in Oost-Nederland


5/5 (1)

Vorig jaar zijn er in Oost-Nederland meer seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) gemeld dan in de rest van Nederland. Dat zou kunnen komen door een stukje “partnerwaarschuwing” waar de GGD’s in die regio meer aandacht aan hebben besteed. Het blijkt namelijk dat de meeste geslachtsziekten zijn vastgesteld bij bezoekers aan de GGD, die waren gewaarschuwd door een (voormalige) sekspartner.

Meer seksueel overdraagbare aandoeningen in het Oosten

Daartegenover staat dat het aantal bezoekers van de centra seksuele gezondheid, onderdeel van de GGD, in Overijssel en Gelderland wel iets af nam. Meiden tussen de vijftien en negentien jaar bleken bovenaan de lijst te staan als het gaat om het signaleren van de meeste SOA’s. Bij de mannen stond de leeftijdsgroep tussen de 55 en 60 jaar op de eerste plek. Van alle bezoekers aan de centra seksuele gezondheid in Oost-Nederland is bij 18,6% een SOA gevonden. Het landelijk gemiddelde voor 2015 stond op 17,2%.

De GGD’s pleiten voor een goede seksuele voorlichting op de middelbare school, zeker als men de groep jonge meiden van onder de 20 in gedachten houdt die hoog gescoord hebben als het om SOA’s gaat.

Stemmen, waarom niet?


Tags: , , , ,


Aantal keer bekeken: 176


Author: Redactie

Share This Post On

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Bridgette B, een geile blonde slet met grote tieten

Bridgette B ziet er uit als een lekkere geile blonde slet. Ze heeft een paar grote tieten en ziet er...

Sluiten