Uit een nieuw onderzoek is naar voren gekomen dat mannen die dagelijks een portie amandelen, hazelnoten en walnoten aten, binnen 14 weken betere sperma hadden. Het aantal spermatozoïden steeg en er zaten meer zwemmers tussen die kans maakten om het ei te halen. Onderzoekers zien steeds meer bewijs dat een gezond dieet ervoor kan zorgen dat er een grotere kans op een zwangerschap is. Ongeveer één op de zeven koppels heeft problemen met het verwekken van een kind en daarvan is ongeveer 40 tot 50% te wijten aan onvruchtbaarheid van de kant van de man. Dit is goed nieuws, want het blijkt dat vervuiling, roken en diëten gelinkt kunnen worden aan een dalende hoeveelheid spermatozoïden.

Noten zorgen voor betere sperma

Voor het onderzoek kwamen 119 gezonde mannen, in de leeftijd tussen de 18 en 35 jaar, opdraven. Ze werden door de wetenschappers in twee groepen opgedeeld. De ene groep kreeg 60 gram gevarieerde noten als toevoeging op hun dagelijkse dieet en bij de andere groep bleef het eetpatroon gelijk. Daar kwamen mooie cijfers uit naar voren want het aantal spermatozoïden steeg met 14% en het aantal dat vitaler werd steeg met 4%. Daarnaast werd 6% mobieler en veranderde van 1% de grote en de vorm. Dit zijn de meeteenheden die de Wereldsgezondheidsorganisatie gebruikt bij het bepalen van de kwaliteit van de sperma en hebben te maken met de mannelijke vruchtbaarheid.

Vitamine B voor een betere vruchtbaarheid

Volgens deskundigen onderbouwt deze studie andere onderzoeken waaruit gebleken is dat een dieet dat bestaat uit Omega-3 vetzuren, anti-oxidanten en vitamine B de vruchtbaarheid verbeterd bij mannen. En dat zijn precies de dingen, naast andere voedingsstoffen, in noten zitten.

NSFW-Balk. Deze man spuit een aardige hoeveelheid sperma

We hebben een mooie NSFW-balk met niemand minder dan Blair Williams in de hoofdrol. Die heeft het druk met een pornoacteur klaar te pijpen die zijn mannetje staat als het om de hoeveelheid zaad gaat die uit zijn penis spuit. Het komt allemaal op het gezicht van de blonde Blair terecht en dan heb je toch al snel het idee dat deze man zijn dagelijkse hoeveelheid noten wel binnenkrijgt.