Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat één op de vijf jongvolwassen mensen seks met iemand zou hebben terwijl ze er zeker van zijn dat degene een SOA heeft. Van de 18 tot 30-jarigen is dat voor 19% geen enkele probleem.
Van de 1200 mensen die aan het onderzoek meededen beweert 40% dat ze met een partner in bed gelegen hebben die niet SOA-vrij is. De meeste jongeren zijn bereid om zelf tot deze groep te gaan behoren onder het motto “dat komt later allemaal wel”. Op de vraag van de Amerikaanse onderzoekers of de deelnemers aan het onderzoek geslachtsgemeenschap met iemand zou hebben die een seksueel overdraagbare aandoening heeft gaf bijna 20% een positief antwoord, ongeveer een kwart zou toch graag weten met wat voor SOA ze van doen hebben en 57% zou er nooit aan beginnen.

Wel last van een SOA

Met deze cijfers in het achterhoofd is het misschien niet zo vreemd dat 23% van de ondervraagden wel eens last van een SOA heeft gehad waarbij Chlamydia de topper is. Volgens ene Sarah Baily, een medisch specialiste, bieden condooms een zekere mate van bescherming alleen niet voor alle SOA’s. Ze geeft aan dat je dit niet moet gaan uittesten en gewoon moet wacht tot diegene waarmee je wil neuken helemaal genezen is verklaard. Kan je er zeker van zijn dat er niets overdraagbaars meer is.